Är inte Tibetansk terrier bäst?

Att ha en Tibetansk terrier är fantastiskt, många gånger upplever jag att jag kan känna vad de känner och förstå vad de försöker kommunicera. Att se dem interagera med varandra, är magiskt i det faktum att de verkar tala genom ett språk som vi kallar för “bitansikte” där de låtsas bita och lekfullt morra i en serie rörelser.

Som en stolt ägare av en manlig vuxen Tibetansk terrier vid namn “Major Charlie.” är jag verkligen välsignad över “Challes” glädje och den dagliga underhållning jag får genom hans upptåg. Han är mycket beskyddande om någon försöker kittla mig eller om en dammsugare försöker komma nära. Han sover med mig, och han snarkar som en vuxen karl med näspoblem, han ler på mig genom att lyfta ena sidan av läpparna och visar en antydan av tänder medan han viftar sin rumpa eftersom att han inte har någon svans. Challe har har ihjäl många diskhanddukar, och pipiga leksaker, kvasten och moppen är hans dödliga fiende.

Sunni, är min frus följeslagare (förutom mig). “Sunni Sky”, hade nyligen en stor kull med tio valpar, som alla klarade sig. Sunni gav allt för dessa barn, fysiskt tog det en hel del av henne, och hon tappade en hel del vikt och var nästan bara bara hud och ben. Men nu har hon kommit tillbaka och lite mer, och är frisk nu..

Drygt sju månader har gått sedan kullen och vi träffar fortfarande fem av valparna från och till, hon mödrar fortfarande dem varje gång hon ser dem precis som det var den första dagen. Jag vet inte om jag har tur som ägare till Tibetansk terrier att dessa två är så bra som de är, eller om det bara är hundrasen. De är de bästa hundarna för sällskap jag någonsin sett, de vill faktiskt vara runt sina ägare hela tiden, att gosa, älskar att leka, älskar att vara utomhus. De klarar inte värme allt för bra, och inte heller kylan, en helt klart inomhushund.

Min Fru och jag älskar våra hundar så mycket att vi behöll en av valparna, hennes namn är Melania och är en liten sötnos. Hon älskar att klättra på mitt bröst och sova bredvid mig, hon har också den längsta tungan på ett djur hennes storlek jag någonsin sett, det är som en myrslok. Men Melania är en blyg liten hund, hon gillar att följa alla andra hundar, hon gillar dock att sitta nära ditt ansikte och slicka näsan, sedan när du fnissar om det, slickar hon mer, och sedan änuu mer. När du skrattar slickar hon ännu mer och så vidare, det är hon som hon njuter av spelet att slicka näsan och ansiktet så mycket som du gillar att fnissa och säger åt henne att sluta. Snart rullar huvudet fram och tillbaka av skratt och fniss och hon sölar ner ditt ansikte med sin långa tunga. Jag kallar det Terrier Water Boarding.

Varje Tibetansk Terrier är som människor, unik, deras egen personlighet, av valparna vi då och då träffar från Sunnis kull finns Bamse. Bamse är en energisk hane, han älskar att gosa och älskar snacks, han lyssnar bra, och älskar sin ägares pojkvän mer än ägaren själv. Bamse är min pojke, han älskar att komma och hoppa upp bredvid mig och blir klappad, han älskar den uppmärksamhet han får från alla. Kanske är han lite bortskämd men om du har en Tibetansk terrier, bör du skämma bort dem, de kommer att skämma bort dig.

Bubblan är mitt barnbarns valp, hon brukade gå under smeknamnet “Feta Carola”, eftersom hon var den största av kullen och lite av en översittare, hon är en lekfull och älskvärd, hon är lite vild och super tuff, hon älskar att komma över och leka med sin mamma och pappa, och någon av kullen som råkar vara på plats. Hon är en favorit av föräldrarna, eftersom hon är stor nog att spela grov med dem, de går ofta på det.

Marley är min dotters valp, han fick det namnet eftersom att vara en “chill” hund, superavslappnad, om Bob Marley var en Tibetansk Terrier det skulle vara denna, han håller på att växa ur sitt lugna humör, men det är fortfarande där, Han verkar utveckla både självförtroende samt storlek och han är nästan lika hög vid axeln som Challe (hans pappa.)

Om du är en kattperson, skaffa inte en Tibetansk terrier. De gillar inte katter som går framför vårt hus på en daglig basis, medan de inte är storskällare är de på sin vakt som så kallade boskapsvaktande hundar, inte tillräckligt stor för att kunna ge kamp, men de kommer att låta dig veta när någon kommer i närheten av din tomt, och din dammsugare och vattenslang kommer sannolikt att leva i rädsla för dem så länge de lever.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s